30-10-12

 

Verslag tuinbezoek Regio Oost-Brabant 20 oktober 2012

 

Wat gebeurt er bij een bezoek aan een medeliefhebber in Nederland? Jawel, dan drinken we eerst een kopje koffie. Niet dat we troost nodig hebben zo dichtbij België, want oei, wat een mooie en uitgebreide collectie mogen we daarna bewonderen in Stramproy. Kraanvogels, jazeker, ooievaars, flamingo's, toerako's, neushoornvogels, toekans, bijeneters, arenden en nog veel meer. Wie de hele opsomming wil zien, gaat het beste naar de web site van onze gastheer Vitor Moonen waar ze allemaal opstaan: www.wisbroek.com/nl/1/default.aspx En natuurlijk hebben we de kangoeroes van zijn dochter evenmin gemist. 
Het is een mooie en vooral ook droge dag en de goede sfeer is er meteen. Natuurlijk door het enthousiasme van de gastheer waarmee hij over de vogels vertelt, maar ook door de gedeelde passie van ons allemaal. Geen vraag blijft onbeantwoord. Niet alleen onze vragen over de vogels, maar ook over de technische aangelegenheden en organisatorische achtergronden om ons aller interesse zo op deze schaal en zo adequaat professioneel te beleven. Genieten geblazen dus daar in het Wisbroek Breeding Center waar goede resultaten worden geboekt in het conserveren door succesvolle voortplanting in gevangenschap en waar ook zakelijke kansen niet worden gemist. 
Wat een prachtig gezicht ook al die bijeneters die hun kleuren in de volières laten schitteren en doende zijn verder hun nesten uit te graven in der zandgevulde kasten in de rotswand. Of die steltlopertjes die geduldig wachten tot de waterval in de avond stopt om dan in de beekloop nog wat extra lekkers voor de nacht te snoepen. En de jonge flamingo's die echt helemaal thuis zijn in hun goed gedijende kolonie. Teveel is er te zien om allemaal in't kort te benoemen. Het is duidelijk, en voor wie het nu nog niet wist, was je er niet bij dan heb je veel gemist.  
Secr. Oost-Brabant