25-09-16

 

Verslag reisje naar West Brabant

 

Zaterdagmorgen 17 september om 5.15 uur loopt hier in huis de wekker af.

We slaan onze ogen op en kijken elkaar aan om ons af te vragen wat doen we ons aan, vrije zaterdag, na een drukke werkweek en wij hebben ons aangemeld voor een busreis. Even nog gek schertsend tegen elkaar zeggen ”zullen we gewoon blijven liggen”.

Maar dat doen we natuurlijk niet, uit ervaring weten we hoe leuk het altijd is.

Dus  om kwart over 6 zitten we in de auto richting Borculo, waar we op de plaats van bestemming de bus al zien staan, en ook een behoorlijk aantal mannen, enkelen met hun partner en zelfs een zoontje, met dezelfde liefhebberij, vogels.

De bus kan mooi op tijd vertrekken, en na een korte stop in Arnhem om nog meer vogelliefhebbers op te pikken gaan we op weg naar het mooie Brabantse land.

De stemming zit er meteen al goed in, er wordt veel gekletst en de rit verloopt, mede door de rijstijl van een zeer aardige en kundige chauffeur, zeer vlot.

We komen aan bij het eerste adres aan waar we na een gastvrije ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, de vogelcollectie van 2 liefhebbers mogen bekijken die ieder op hun eigen wijze een mooie collectie vogels in verschillende variëteiten, en op een verschillende manier gehuisvest heeft zitten, mogen bekijken.

Ik ben dan als vrouw van een liefhebber geen expert, maar ben wel onder de indruk. Bij de eerste mogen we in een mooie doorloop volière genieten van een aantal los vliegende, lopende en zwemmende vogels genieten. Aangrenzend aan deze  volière zitten weer andere mooie gevederde vrienden

Op het tweede adres, is de inrichting van de onderkomens weer heel anders. De liefhebber geeft aan dat voor hun de onderkomens ook een verwijzing is naar hun liefhebberij reizen. Via een poortje kom je in een tuin met een waterpartij waar de eendjes lekker zwemmen en aangrenzend zijn hier ook weer verschillende volières met de nodige variëteit aan vogels, en 2 wallaby’s.

Als we hier uitgekeken zijn gaan we op weg naar de lunch, een heerlijke broodmaaltijd met het niet weg te denken kroketje. Dit wordt ons aangeboden door Aviornis regio oost ivm het 30 jarig bestaan van deze vereniging. Aan tafel heerst een gezellige sfeer, er wordt veel gepraat over verschillende zaken, natuurlijk de dingen die we gezien hebben, maar ook andere zaken.

Na de lunch trokken we verder naar nog een liefhebber, die een zeer grote variëteit aan vogels heeft zitten.  We mogen hier vrij rondkijken, wel geeft hij aan en zien we ook, dat hij ivm de leeftijd het wat rustiger aan wil gaan doen en dus een aantal hokken leeg heeft staan. Maar ondanks dat is het nog een indrukwekkend aantal vogels. Ook hier wordt na de rondgang nog onder het genot van koffie met wat lekkers gezellig nagepraat.

En dan is het weer tijd om in de bus te stappen, en ook is de terugreis zo weer voorbij, door de gezelligheid en de ontspannen vriendschappelijke sfeer die er altijd heerst met deze uitjes.

Namens mij bedankt voor het organiseren van een mooie, gezellige dag.