15-01-11

 

Verslag A.N.B.v.V. te Zutphen 2011

 

Aviornis regio Oost en de A.N.B.v.V.

Voor de tweede keer op rij,waren wij door het bestuur en organisatie van de A.N.B.v.V. uitgenodigd om op hun jaarlijkse bondsshow te Zutphen,die gehouden werd in het weekend van 7 t/m 9 januari 2011,met onze promotie stand  aanwezig te willen zijn.
En natuurlijk hebben we deze uitnodiging met plezier aanvaard, want de eerste keer was het ons daar ook goed bevallen en was de samenwerking perfect.
Dit jaar kregen we weer dezelfde plek toegewezen, direct bij de in en uitgang,zodat bijna geen enkele bezoeker aan ons voorbij kon gaan.
En dat bleek ook wel uit de grote belangstelling die we ondervonden tijdens de openingsuren van deze grote jaarlijkse vogeltentoonstelling.
De materialen zoals de omheining voor het eendenparkje  en de elementen voor de volières werden ons door de A.N.B.v.V. gratis ter beschikking gesteld,waarvoor we  zeer erkentelijk zijn.
We hadden een mooi vijverparkje ingericht met als bewoners een bonte mengeling van diverse watervogels, zoals eenden en enkele koppels ganzen,terwijl in de grote volière zelfs een drietal grijze kroonkraanvogels zaten en daartussen in nog een kleinere vlucht met een aantal oorspronkelijke duiven en wat  grondvogels.
Het grote Aviornis spandoek plus de banners zorgden er mede voor dat wij hier als Aviornis  duidelijk en prominent aanwezig waren.
De leden van deze vogelbond en bezoekers keken hun ogen dan ook uit en we kregen diverse vragen over de organisatie en doelstellingen van Aviornis. En natuurlijk ook over de aanwezige vogels. We hebben dan ook een grote hoeveelheid aan boekjes en aanmeldingsformulieren kunnen meegeven met de nodige adviezen en hopen, maar daar gaan we vanuit, dat dit een positief resultaat zal hebben op onze ledenaanwas.
Op deze show hebben we Aviornis Nederland goed op de kaart kunnen zetten en  de samenwerking met de A.N.B.v.V. hebben wij als zeer plezierig en positief ervaren.
En daarom, hierbij nogmaals zeer bedankt voor de gastvrijheid en we gaan er vanuit de volgende keer weer van de partij te kunnen zijn.
Wij als Regio bestuur hebben er zelf ook van genoten,hoewel het met de opbouw en afbouw wel een paar uurtjes hard werken was,maar zelfs dat was gezellig en zeer de moeite waard.

Daarom, allemaal bedankt en indien mogelijk is,   tot de volgende  keer.
Namens regiobestuur.
L J. Even /Hengelo