21-01-12

 

Verslag A.N.B.v.V. te Zutphen 2012 door Regio oost

 

Vogelshow Zutphen 6-7-8 januari 2012

Donderdagmorgen zijn we om 10 uur begonnen met opbouwen.

Men had ons een prachtige plek toegewezen vooraan bij de ingang, dus goed zichtbaar voor alle bezoekers.We bouwden één grote volière voor ganzen en eenden. Toen deze klaar was liepen er 2 Keizerganzen, 2 Roodhals en 2 Goudoogganzen samen met 1 paar Kuifeenden, 1 paar Smienten, 1 paar Carolina's, 1 paar Argentijnse Slobben en 1 vrouwtje en 3 mannen Manderijneenden om de vijver, en dit alles mooi bekleed met hulst met bessen(geel en rood) en verschillende coniferen.

Verder kwam er ook nog een aparte ren met 3 Jufferkraanvogels, 2 vrouwen en 1 man, en twee kleinere volières met wilde duiven t.w. Australische kuifduif, Treurtortel, Parelhalstortel en Birma tortel en een aantal kwartels, t.w. Virginische boomkwartel, en Parelkwartel. We hadden ook nog een verwarmd hokje met Chinese dwergkwarteltjes van 3 dagen oud eigenlijk een beetje als trekpleister voor de kinderen maar waar ook heel veel volwassenen met veel belangstelling bij bleven staan. Dit alles viel bij de bezoekers goed in de smaak.

De bezoekers aantallen waren dit jaar veel hoger dan voorgaande jaren, misschien mede door ons, al met al toch een mooie reclame voor de vogelvereniging en Aviornis, en de verzorging voor de innerlijke mens was ook weer uitstekend net als vorig jaar.

Jan Rots