01-04-12

 

Verslag parkbezoek regio Oost

 

Parkbezoek Aviornis Regio Oost op 24-03-2012

De afgesproken tijd op ons eerste adres was 10 uur, maar om half 10 stonden de eerste auto’s al geparkeerd in het weiland bij de familie Hijink aan de Boldermansweg 5 in Winterswijk. We werden hartelijk ontvangen met koffie en gevulde koeken. Er waren voor dit parkbezoek maar liefst 48 aanmeldingen, waar we op zo’n 25 hadden gerekend, dus hebben we de groep in tweeën gesplitst, wat beter uitkwam met de koffie en de rondleiding in de rennen.En die rennen dat was de moeite waard, mooie vijvers met Koningseiders en IJseenden en een vijver met Brileiders en Harlekijnen en 3 soorten Rotganzen en andere eenden.

Als tweede adres hadden we de familie Arentsen aan de Aladnaweg 5 in Aalten.Daar zagen we een collectie eenden en ganzen en wat we eigenlijk niet zo veel meer zien,maar toch zeer de moeite waard, waren de fazanten, en wel de Glansfazant, de Humefazant, de Bruinoorfazant en de Mikado. Ook hier had de familie gezorgd voor drinken met wat lekkers erbij, waar dan ook weer dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Ons volgende adres was de familie Wiggers aan de Velgendijk 17 in Aalten. Daar kregen we een weiland met herten in twee kleuren te zien, ook prachtig. Verder waren er Slobeenden, Manenganzen, Cereopsis en Roodhalsganzen, Keizerganzen, Ross’ganzen, Cackling Canadaganzen en Zwarthalszwanen. En weer werden we ook hier getrakteerd op koffie, thee, frisdrank en lekkere koeken.

Als laatste adres hadden we de familie Scheuter aan de Harterinksdijk 6a in Sinderen/Varsseveld. Daar kwamen we eerst bij een mooie volière met Goudvinken, Boomklevertjes, Zwartkopsijzen en vele andere soorten. Vervolgens bij een flink aantal soorten krielkippen en daarachter meerdere rennen met ganzen en eenden waaronder Bergeenden, Zwarthalszwanen, Europese Slobeenden, Brilduikers en Barrow-brilduikers, Hawaï en Cereopsisganzen, plus dan ook nog 3 soorten Kieviten, Tureluurs en meerdere soorten Kluten. En ook de familie Scheuter had aan de inwendige mens gedacht door ons met soep en belegde broodjes te voorzien. Stoelen en tafels stonden op een grasveld tussen de rennen, en daarbij genietend van het prachtige weer, en pratend over de leerzame dag en de nieuwe dingen die we hadden gezien en gehoord lieten we het ons heerlijk smaken.

Al met al kunnen we terugzien op een prachtige dag bij de diverse families, waar alles, zoals het hoort heel goed, Aviornis waardig, verzorgd was, wat we eigenlijk inmiddels wel gewend zijn. Beste mensen, heel hartelijk dank voor jullie gastvrijheid en als het moois wat hebben kunnen en mogen bekijken.

Namens Regio Oost.

Jan Rots