06-01-10

 

Verslag A.N.B.v.V. te Zutphen

 

REGIO-OOST en de A.N.B.v.V. 

In augustus 2009 kregen wij het verzoek van het bestuur van de A.N.B.v.V.of wij als Aviornis wilden meewerken aan hun  bondsshow welke elk jaar  gehouden wordt in Zutphen.
Als data voor deze show stond gepland  voor 2 en 3 januari 2010 met  ongeveer 7000 !! inschrijvingen aan  diverse volièrevogels, met daarnaast nog een grote verkoopklasse.
Na  wat overleg, hebben we als bestuur van Regio Oost besloten om aan hun verzoek te voldoen en kwamen tot overeenstemming, dat wij  een parkje met watervogels mochten  inrichten en tevens enkele volières  met duiven en kwartels.
De materialen, zoals omheining en  volières werden ons door de organisatie ter beschikking gesteld,terwijl we zelf voor de aankleding moesten zorgen.
In het parkje werd een mooie vijver aangelegd en als tijdelijke bewoners  verschillende soorten  kleurrijke eenden plus een koppel Ross ganzen, hetgeen een goede combinatie bleek.
In de volières hadden we weer verschillende soorten oorspronkelijke duiven met op de grond  diverse Amerikaanse soorten kwartels .
Daar wij direct bij de ingang van de hal stonden, waren wij als Aviornis een echte directe blikvanger en de bezoekers keken dan ook hun ogen uit, temeer daar dit de eerste keer was, dat wij als Aviornis hier acte de presente konden en mochten geven.
De samenwerking met het bestuur en organisatie van de A.N.B.v.V. was heel plezierig en op deze manier kunnen we als verschillende  bonden op vogelgebied veel voor elkaar betekenen.
Ook hebben we direct enkele nieuwe leden kunnen werven,maar tevens ons als  Aviornis goed kunnen laten zien en promoten.
Er zijn al officieuze afspraken gemaakt om de samenwerking voort te zetten en dus volgend jaar ook weer aanwezig te zijn bij dit vogel festijn.
Hierbij dank aan  bestuur en organisatie van de A.N.B.v.V. het is ons goed bevallen en natuurlijk iedereen die meegeholpen heeft aan de voorbereiding  en de uitvoering hiervan.

Namens  bestuur Regio Oost

L. J. Even Hengelo