15-12-09

 

Verslag Oneto Show 2009

 

ONETO ENSCHEDE en AVIORNIS REGIO-OOST

11 t/m 13 december 2009 was het weer zover en werd er voor de 56e keer Oneto Enschede georganiseerd.
Natuurlijk waren wij er als Aviornis International ook weer aanwezig met onze stand.

Dit jaar had de Oneto organisatie voor een wat andere indeling en opstelling gekozen, wat mede kwam doordat de Parkieten Sociëteit met hun jaarlijkse show nu ook aanwezig was.
Zodoende kwamen wij in de pluimvee-zaal terecht, hetgeen eerst wat onwennig voor ons was, maar dat duurde niet lang en voelden ons er snel best thuis en op ons gemak. Te meer, daar wij bijna recht tegenover de ingang van de zaal stonden met onze stand.
Mooier kon het haast niet, want het publiek liep zo recht op ons af, mede door de blikvanger van de allerkleinste kwartelkuikens, welke elk jaar weer bewondering en verwondering teweeg brengen. Enkele paartjes volwassen kleine soorten kwartels maakten dit schouwspel compleet.
De grote volière van de nettenlijn werd bevolkt door een  groepje verschillende  ganzen: de roodhals-, Orinoco- en de keizersgans. Een mooie kleurrijke combinatie.
Onze eigen volière met daarin verschillende soorten oorspronkelijke duiven, gecombineerd met gambell- en boomkwartels was wederom een echte trekpleister.

Vele bezoekers bleven een tijdje bij onze stand  staan kijken en vuurden vragen van verschillende aard op ons, die wij natuurlijk zo goed probeerden te beantwoorden, waardoor de gesprekken op gang kwamen. En zoals altijd wel waren er ook een aantal geïnteresseerden in onze organisatie en vereniging. Deze mensen gingen met een  presentexemplaar van ons mooie boekje en een aanmeldingformulier weer naar huis, terwijl we per direct een nieuw lid hebben kunnen noteren. Dit lijkt misschien wat pover, maar we zijn er van overtuigd dat er nog wel enkele aanmeldingen achteraan komen, gezien het enthousiasme van deze kandidaat-leden.

Al met al was het weer een mooie happening, veel mensen gezien en gesproken en oude en nieuwe contacten hernieuwd en aangeboord.
Wij van Regio-oost zijn van mening Aviornis International op deze manier weer eens op de kaart te hebben gezet en meer naamsbekendheid te hebben gegeven.

Hierbij onze dank aan het Oneto-bestuur en alle medewerkers die hebben meegeholpen om  Oneto/Aviornis wederom  een succes te mogen noemen.
Graag tot volgend jaar, we rekenen op jullie en kijken er nu al weer naar uit. 

Namens het regiobestuur
L. J. Even, Hengelo