12-10-10

 

Verslag van 7e ruilbeurs regio Oost

 

Verslag 7e ruilbeurs Aviornis Regio Oost  25 oktober 2010

Zaterdag 25 oktober hielden we weer onze ruilbeurs in de manege in  Laren (Gld).
Om acht uur waren we met onze groep vrijwilligers, waaronder tot ons genoegen 2 nieuwe mensen, aanwezig.
De wagen met kooien stond gereed dus konden we beginnen met opbouwen. We hadden uiteraard ook onze eigen volière weer meegebracht waar we duiven en kwartels in onderbrachten.

Tegen negen uur stonden de kooien gereed om de diverse deelnemers met hun vogels te ontvangen. De lege kooien lieten niet al te lang op zich wachten want om half tien dienden de eersten zich al aan, terwijl de beurs eigenlijk om 10 uur officieel zou beginnen.
De kooien werden gevuld met een variatie aan eenden, ganzen, duiven, kwartels fazanten, tragopanen en parelhoenders.
Het geheel zag er weer mooi groen aangekleed uit. Ook was er een nieuw spandoek met het logo van Aviornis van 3 meter bij 1 meter aan de straat opgehangen. Er waren gezellige zitjes met een bloemetje op tafel waar de bezoekers onder het genot van een bakje koffie met een koek of een broodje gezellig met elkaar  konden babbelen en ervaringen uitwisselen.
De catering was in handen van twee dames die het geheel nog meer opfleurden.

Er zijn die dag veel dieren van eigenaar gewisseld. En wederom konden we ook weer leden uit andere regio's begroeten. Het bezoekersaantal overtrof ruim het aantal van vorig jaar, dus voor ons een teken om er volgend jaar weer door te gaan.

Namens het bestuur van Regio Oost dank aan alle vrijwilligers, waaronder uiteraard ook onze koffiedames, voor jullie inzet en graag tot een volgende keer.

Namens het regiobestuur,
Jan Rots