13-04-10

 

Verslag van hokbezoek regio Oost, op 20-3-2010

 

Regio Oost - 20 maart 2010

Hokbezoek, met  27 deelnemende leden.

Onderweg naar ons 1e adres in Markelo regende het flink, en dat beloofde niet veel goeds, maar aangekomen werd het droog en dat bleef het ook de rest van de dag.
We werden bij de familie Elbert ontvangen met koffie en koek geserveerd door Steven en Rob Scholten. Hierna werden we rondgeleid door meerdere rennen met mooie vijvers waar groepjes eenden en 1 of 2 paar ganzen rondliepen. Ook was er een grote natuurvijver met veel soorten eenden en ganzen en een grote groep kwakertjes.

Hierna ging het in colonne naar ons 2e adres in Diepenheim naar Rob Scholten waar we ook aparte rennen en een grote natuurvijver zagen die net als bij Steven Elbert vroeger bij een kasteel hoorden. Rob had ook een grote collectie eenden en wat ganzen. En ook net als bij Steven had Rob veel kwakertjes waar zij beiden mee naar tentoonstellingen gaan.
Daarnaast heeft Rob ook een groep witte kwakertjes. 

Ons 3e adres was in Enter bij de heer Morssink. Deze had naast zijn huis een mooie volière en rennen met een grote vijver vol eenden en ganzen(goudoogjes). Achter het huis waren meerdere rennen met eenden en ganzen.De laatste ren was in een weiland met een grote groep keizerganzen die zich volop aan het gras te goed deden. 

Als 4e en laatste adres bezochten we de familie Veldhuis in Ambt Delden.
Bij Annie en Gerrit werden we ontvangen met een heerlijke kop soep en broodjes.
Eerst ging de ene helft van het gezelschap met Gerrit door de rennen terwijl de andere helft zat te smullen van de 2 soorten soep en broodjes, daarna volgde de rest van de groep vise versa.
Gerrit heeft een grote collectie eenden en wat ganzen. Veel talingen, buffelkopjes.
Ook hier was het fijn, net als bij de andere drie, om in groepjes gezellig na te kletsen hoe iedereen het voor elkaar heeft of zou willen hebben.

Geweldig hoe gastvrij we op elk adres zijn ontvangen. Met een goed en tevreden gevoel ging daarna eenieder weer huiswaarts.

Mensen bedankt! 

Jan Rots