18-01-09

 

Verslag Oneto Show 2008

 

ONETO ENSCHEDE en AVIORNIS REGIO-OOST

Het weekend van 9 tot 11 december 2008 stond weer helemaal in het teken van de kleindieren show Oneto.
De Twentehallen in Enschede werden volledig in beslag genomen, niet alleen door vogels van verschillende pluimage, maar ook de pelsdieren, zoals konijnen, cavia`s waren in grote getale aanwezig.
En natuurlijk waren wij er als Aviornis Regio Oost ook weer bij.
We konden weer beschikken over de grote volière van de Nettenlijn en hadden daarnaast onze eigen volière + nog een kleinere welke geleend was van een bevriende vogelvereniging.

De bevolking bestond deze keer uit 3 verschillende soorten ganzen in de grote volière en verschillende soorten kwartels en duiven in de 2 andere volières.
Het langs wandelende publiek trok bijna automatisch naar onze stand toe, weer mede door de opstelling van een kunstmoeder met een aantal piepkleine kwartelkuikens van een paar dagen oud.
Maar ook de Aviornis-reclame-bannners (Dit is een standaard met een soort vlag waar diverse foto`s van vogels en het logo van Aviornis op staat) hebben er toe bijgedragen, dat wij Aviornis weer eens op de kaart hebben gezet.

We kregen vele belangstellenden met uiteenlopende vragen over onze organisatie en doelstellingen en hoewel we dit keer niet direct nieuwe leden hebben kunnen noteren, zijn we ervan overtuigd dat juist door deze activiteit later alsnog een paar nieuwe leden zich zullen opgeven, want een aantal kandidaten nam met een aanmeldingsformulier en wat informatie in de vorm van een boekje enthousiast afscheid van ons.

Opnieuw is overduidelijk gebleken, dat wij bij dit soort evenementen, een belangrijke P.R.-functie voor AVIORNIS INTERNATIONAL hebben en daarom is het wenselijk, maar ook noodzakelijk dat we veel aan de weg blijven timmeren. Mede doordat we de banners hadden, had de stand een professionele uitstraling, ook hopen we dat we in de toekomst nog een mooie moderne flyer of brochure hebben om uit te delen.

Het was weer een gezellig gebeuren met inmiddels onze vaste groep van vrijwilligers en deze worden hierbij dan ook hartelijk bedankt voor hun enthousiaste inzet en medewerking,want juist daardoor was het weer een prima show.
En natuurlijk het Oneto bestuur en organisatie, bedankt voor de medewerking en gastvrijheid. Tot de volgende Oneto-2009. 

namens Regio-bestuur-Oost,

L.J. Even, Hengelo.