15-06-08

 

Verslag reisje Plantaria en excursie bij Huub Dijcks

 

Zaterdag 7 juni gingen wij met een groep van ca 32 personen, met de bus naar Plantaria te Kevelaar (D). Het vertrekpunt was om half negen gepland bij restaurant Kerkemeijer te Borculo, waar enkele personen al voor 8 uur op de parkeerplaats aanwezig waren, bang dat men anders te laat zou zijn.

We vertrokken mooi op tijd en in de bus werden we al direct, zowel door onze voorzitter als de penningmeester van koffie voorzien.

Wel viel het op, dat beide heren, met wat spastische bewegingen door de bus moesten lopen, om iedereen van een bakkie te voorzien, maar dat lag waarschijnlijk meer aan de schommelingen van de bus, dan aan hun motoriek.

Zo rond 10 uur arriveerden wij bij Plantaria en kon iedereen met gemak en op  eigen tempo het park bekijken,met het verzoek om half 3  weer bij de bus aanwezig te willen zijn.

We vertrokken weer keurig op tijd richting Beesel om op bezoek te gaan bij Huub Dijcks, nationaal en internationaal bekend als specialist op het gebied van kwartels-patrijzen pauwfazanten en tragopanen.

Hier werden we hartelijk en gastvrij ontvangen,met koffie en cake,terwijl we in 2 groepen werden rondgeleid door Huub Dijcks met tekst en uitleg over de verschillende soorten hoenderachtige. Een ware belevenis om dit  zo allemaal  eens van nabij te zien,want het is een compleet vogelpark,wat Dhr.Dijcks  zo achter zijn huis heeft gerealiseerd.

Wij willen hem hierbij,nog eens hartelijk bedanken voor de ontvangst en de tijd die hij voor ons heeft vrijgemaakt.  En een aantal van ons, zullen zeker nog eens terug willen komen.

Hoewel gepland was om ca. 7 uur weer terug te zijn op onze thuisbasis, liep het toch allemaal nog een uurtje uit, maar dat kon de pret niet bederven, want we kijken terug op een geslaagd uitstapje en kijken al weer vooruit naar ons volgende reisje.

Als er leden zijn, die hier een idee over hebben of een interessant reisdoel weten, kom er dan mee, graag zelfs,want uiteindelijk doen we dit voor ons allemaal.

Namens bestuur Regio Oost,

L.J. Even / Hengelo