05-10-09

 

Verslag van 6e ruilbeurs regio Oost

 

RUILBEURS REGIO-00ST. 

Zaterdag 26 september hielden wij al weer onze 6e ruilbeurs in de manege te Laren(G)
`s morgen om 8 uur waren alle vrijwilligers present en met een uurtje stevig doorwerken,stonden zo rond 9 uur alle kooien weer keurig netjes opgesteld  en waren wij in afwachting welke vogels en natuurlijk bezoekers er zo allemaal zouden komen.
Hoewel de officiële openingstijd pas om 10 uur was, waren er al ruim een half uur daarvoor, diverse leden die met hun overtollige vogels naar binnen kwamen.
Het aanbod overtrof onze verwachtingen,want zo rond 10 uur waren bijna alle kooien bezet, met uiteraard veel watervogels, maar dit keer gelukkig ook een flink aantal fazanten, patrijzen,enkele kwartels en zelfs een viertal grote bosrallen.
Veel vogels kregen dan ook een andere eigenaar,maar blijkbaar hadden enkele daar niet zo veel zin in, want die probeerden dan  maar te ontsnappen.
Regelmatig werd er dan ook luid en duidelijk geroepen, van “deuren dicht” omdat er weer eens  een vogel was losgekomen, of lag het mogelijk aan de kooien of misschien wel aan de eigenaar,die de vogel per ongeluk losliet.
Gelukkig hadden we een paar goede vangers onder ons, zodat de ontsnapten weer snel konden worden opgepakt.
Met het bezoekers aantal van zo rond de 100 zijn we zeer tevreden,maar het kan natuurlijk altijd nog beter.
Wat opviel en ons zeer verheugde dat er deze keer  ook weer leden uit de andere regio`s, zoals  Groningen / Drente, Zwolle en Noord en Zuid Holland onze beurs bezochten, terwijl er ook nog 2 leden, één uit België en de ander uit Duitsland  aanwezig waren.
We kunnen dus inmiddels spreken van  een Internationale ruilbeurs.
De volière met de parelkwartels en verschillende duiven  was weer een echte blikvanger.
Het was een gezellige drukte,een weerzien en ontmoetingsplek van liefhebbers onderling,daarvoor is een ruilbeurs een goede gelegenheid.
De catering was zowel voor bezoekers als vrijwilligers weer als vanouds en gezien de positieve reacties van verschillende kanten, gaan we  zeker met de ruilbeurs door.
Maar mochten er leden zijn, die nog een idee hebben om iets te organiseren, kom er dan mee, want uiteindelijk doen we het voor ons allemaal.
Namens het bestuur van Regio Oost hierbij alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en bijdrage en graag tot een volgende keer. 

Namens regiobestuur
L. J. Even Hengelo