25-02-07

 

Regio Oost bezoek Vogelpark Walsrode

 

Eindelijk was het dan zover: 12 mei 2007, onze geplande reis naar Vogelpark Walsrode.

Het aantal aanmeldingen overtrof ruimschoots de verwachting, want met 78 deelnemers vertrokken wij met 2 touringcars in alle vroegte richting Walsrode.

Onderweg een korte koffie en sanitairstop, zodat wij mooi op tijd  arriveerden bij de ingang van het park en direct naar binnen konden .

De  groep waaierde al snel uiteen en dat was maar goed ook,zodat iedereen op zijn eigen tempo- de  vele verschillende soorten kon bekijken,maar natuurlijk kwamen we elkaar toch weer regelmatig tegen,was het niet in het park, dan wel bij een eet/drink-gelegenheid.

De dressuurshow die 2 keer werd opgevoerd, was imposant en verbazingwekkend, hoe verschillende vogels toch bepaald gedrag op commando kan worden aangeleerd.

Het weer liet zo nu en dan te wensen over,maar gelukkig kun je in dit park ook overdekt, heel goed genieten en veel zien van de diversiteit op vogelgebied.

Want vooral in  de tropen-hal een soort kleine jungle-bush-kan men  prachtige duiven bewonderen, zoals de kroonduiven zelfs met jongen, de vele groenvleugelduiven die bijna zo aan mensen gewend zijn, dat je moest uitkijken er niet tegen aan of op te lopen en niet te vergeten de mooie roul-rouls, allemaal mooi strak in het verenpak .Een waar tropisch vogelparadijs voor de vogels, maar ook voor de bezoekers.

5 uur was het weer verzamelen en werd de thuisreis aanvaard en bleek, dat voor een aantal deelnemers het toch  wel enigszins enerverend was geweest, want  het werd nogal stil in de bus en we constateerden dan ook verschillende knikkebollende koppies met dichte oogjes,maar dat mag  best wel na een mooie leerzame dag.

Op de terugweg nog eenmaal weer gestopt voor  een kleine pauze , ein vierteil-stunde en voor diegenen die dat niet begrepen werd door de chauffeur uitgelegd, dat dit 15 minuten betekende,zodat het toch voor iedereen duidelijk werd.!

Onze secretaris, Henk Vossebelt vroeg in de bus aan de aanwezigen om vooral met suggesties te komen, voor een eventueel volgend uitstapje, want op deze dag is weer eens temeer gebleken,dat veel van onze leden met aanhang vrienden of kennissen  hiervoor best veel belangstelling hebben.

Deze dag was in ieder  geval geslaagd en iets dergelijks is zeker voor herhaling vatbaar.

Met dank aan ieder die heeft meegeholpen aan de voorbereiding en organisatie van deze activiteit, want dat wordt nog wel eens onderschat, zeggen we tot de volgende reis.

Regioredactie,
L.J. Even, Hengelo