10-10-07

 

Verslag tuinbezoekdag regio Oost

 

Zondag 30 maart hadden wij sinds lange tijd weer eens een hokbezoekdag gepland en wel bij drie adressen -waarvan 2 in het grensgebied bij onze Oosterburen.

Om half elf waren we uitgenodigd bij onze voorzitter Jan Rots te Groenlo en daar bleek, dat de belangstelling voor deze hokbezoekdag erg groot was, want circa 25 personen,al of niet met partner waren op deze activiteit afgekomen.. Heel mooi.

Na de ontvangst met koffie en koek, werden we door onze enthousiaste voorzitter  rondgeleid en van informatie voorzien in zijn watervogelpark achter en rondom zijn verbouwde boerderij. Het was ook zeker wel noodzakelijk dat hij als een soort gids fungeerde,om niet de kans te lopen te verdwalen in de vele afgerasterde perken met vijvers en de verschillende soorten mooie eenden, ganzen en kraanvogels.

Van elke vogel of vogelpaar wist Jan wel iets speciaals te vertellen,waaruit we kunnen concluderen, dat Jan intensief met zijn hobby bezig is en er veel plezier aan beleeft.

Ons 2e adres was de familie Leiking in Vreden, Duitsland.

Hier konden we eerst een kijkje nemen in de  honden -fokkerij met voornamelijk teckels oftewel  dashonden, maar ook nog enkele andere soorten zoals de beagles,met daarnaast het honden pension/hotel,dit alles in optima -forma .

Enkele luxe vijvers met uiteraard  ook exclusieve bewoners -zoals o,a, de harlekijn-eenden, waren pronkjuwelen om te zien.

Dan was er nog een grote omheinde weide,met daarop een grote groep roodhalsganzen-gemengd met rotganzen,terwijl er ook enkele paren hawai -ganzen in hun eigen territorium reeds nesten met eieren hadden en deze fel verdedigden,want als je iets te dichtbij kwam, werd  men door de gent belaagd en zelfs aangevallen.

Hierna werden we binnen genodigd en bleek de Duitse gastvrijheid weer eens bewaarheid te worden,want er werd ons van alles aangeboden,de vers -gekookte eieren waren zelfs al voorgepeld en na de lunch werd er zelfs schnapps en bier geserveerd.

Enkelen van het gezelschap, waren na deze brunch dan ook opmerkelijk vrolijker en spraakzamer dan ervoor.

Als 3e en laatste adres -gingen we richting Gronau(D) naar Bernhard Albers en ook hier weer een rondleiding  door zijn zeer gevarieerd vogelpark met o.a. watervogels, verschillende soorten duiven,fazanten en kwartels en zelfs enkele roofvogels. Een zeer bevlogen en deskundige liefhebber van alles wat maar veren heeft.

We kijken terug op een mooie- leerzame maar ook vooral gezellige hokbezoek -dag en eens te meer is gebleken, dat dit soort activiteiten wat meer belangstelling geniet dan b.v. een

vergadering,want de opkomst was buiten onze verwachting,hetgeen betekent,dat een tuinbezoekdag zeker voor herhaling in aanmerking komt. We gaan er mee aan de slag.

Iedereen die er was, zeer bedankt voor jullie aanwezigheid en betrokkenheid bij onze mooie hobby en graag tot ziens bij de volgende hokbezoekdag ,maar mag natuurlijk ook bij onze andere activiteiten. Ook daar: van harte welkom.

Namens het regiobestuur
Aviornis Regio-oost

L.J. Even, Hengelo