16-08-10

 

Bijna 20.000 bezoekers op Boerendag Rijsbergen

 

Op zaterdag 7 augustus 2010 werd de 34ste Boerendag Rijsbergen gehouden. De Boerendag is een fijn en gezellig dagje uit voor het gehele gezin. Het plattelandsleven van vroeger in de Brabantse dorpen en op de boerderij wordt levensecht in beeld gebracht.  Dit jaar waren er ca. 20.000 bezoekers. De Boerendag Rijsbergen komt tot stand dankzij haar ruim 700 vrijwilligers!

Al voor de 9e keer is Aviornis West Brabant vertegenwoordigd op de Boerendag Rijsbergen. De eerste activiteiten begonnen op donderdag. Zo’n 200 m2 moest worden ingevuld. En ook dit jaar was dat geen probleem. Twee grote vijvers en een volière van 6 x 6 m2 werden  aangekleed met planten, bamboe, en graszoden. Op vrijdag werden de laatste puntjes nog afgewerkt zodat de vogels op zaterdagochtend in de showtuin werden gezet. In het midden was er nog een ruimte voor een kleine partytent waar Aviornis-leden en geïnteresseerde een praatje konden maken, natuurlijk onder het genot van een bakje koffie of wat fris.

De collectie vogels (dit jaar allen van Jos Christianen) kregen veel bekijks. Van siereenden, duikeenden en diversen soorten ganzen met jong zaten op de twee grote vijvers. In de volière zaten kraanvogels, ibissen en steltlopers. Door sommigen bezoekers werden deze ook wel kleine ooievaars genoemd, maar na wat uitleg werd duidelijk dat het hier toch om een geheel andere soort vogel gaat.

Verder op de boerendag kon je nog genieten van een braderie, straatmuzikanten, pluimvee, kleine zoogdieren,  authentieke wagens, karren, landbouwwerktuigen en zware aangespannen trekpaarden. Oude landbouwtractoren, shows van muziek, dans, oude ambachten etc., het leek wel een levend openluchtmuseum vanuit het boerenleven.

We willen alle vrijwilligers bedanken die deze dag weer hebben doen slagen.

Als u daar volgend jaar iook bij wil zijn noteert u alvast in uw agenda voor volgend jaar: De eerste zaterdag van augustus is het boerendag in Rijsbergen en ook in 2011 zal Aviornis weer vertegenwoordigd zijn.

Namens bestuur regio West brabant,

Albert Aarts