25-04-15

 

21 Januari jaarvergadering regio Zwolle

 

Jaarvergadering regio Zwolle 21 januari

Ondergetekende kwam te laat binnen tijdens de vergadering omdat er op het werk nog ‘even’ iets gedaan moest worden, maar ik heb er genoeg van opgevangen om een verslag te kunnen maken:

De vergadering wordt ruim na achten geopend en de voorzitter bedankt iedereen voor de mooie opkomst, er waren iets meer dan veertig personen aanwezig. Jan Brouwer- onze secretaris- is afwezig wegens andere verplichtingen.

Er zijn de volgende mededelingen:

16 mei gaan we met een busreis naar dierentuin Blijdorp in Rotterdam. Er was altijd een mooie Europese volière met weidevogels maar, naar het blijkt, is die vervangen voor andere verblijven. We hopen dat er nog genoeg naar onze gading  te zien zal zijn. Op de terugweg willen we gaan kijken bij dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk. Bij de meesten van ons wel bekend van internet en de markten, maar het is net te ver rijden voor regio Zwolle om zo maar eens te gaan kijken. Dat kan vandaag mooi gecombineerd worden en wie weet heeft Hoogendoorn net die broedkorf of dat ene vogeltje nog wat we zoeken. Opgeven kan via onze voorzitter: Herman kunst.

Volgende agendapunt was het bestuur:  Johan Huismans verlaat het bestuur - hij word bedankt door de voorzitter- en als nieuw bestuurslid mogen we Ron Maasland welkom heten. Zoals verwacht zijn alle leden het daar mee eens. Dus we kunnen weer een jaar vooruit met plannen maken voor de regio.

Het verslag van de secretaris dat door de voorzitter wordt voorgelezen, is door de vergadering goedgekeurd. En tijdens de rondvraag waren er geen vragen dus alles was duidelijk uitgelegd. Zo  konden we doorgaan naar de penningmeester: Henk Boonenberg legde alles weer duidelijk uit en de kascontroledienst verleende volledige goedkeuring. De penningmeester had nog een verrassende mededeling: Met een ingezonden brief kregen we nog een groet van Lammerd Zwep. Dhr Zwep heeft regio Zwolle een vast bedrag en enkele procenten van de verkoop van zijn dieren geschonken! Het laat zich raden dat dat wel even voor gespreksstof zorgde onder de leden.

Na de pauze was er een film en een drankje om zo de avond gezellig voort te zetten. Na de verloting kon een ieder huiswaarts gaan, maar her en der zaten nog mensen gezellig na te praten. Daaruit blijkt  weer dat het een geslaagde avond was.

Hier nog even de belangrijke data ’s voor de regio Zwolle die alvast in de agenda’s kunnen, de invulling volgt later:
Zaterdag 11 april jaarvergadering Aviornis Nederland in Drenthe
Zaterdag 16 mei busreis naar dierentuin Blijdorp Rotterdam en dierenhandel Hoogendoorn.
In september  is er een opentuindag omgeving Langeveen /Geesteren. 
Woensdag 23 september de vrolijkheid : ledenavond met spreker
Woensdag 18 november de vrolijkheid: ledenavond met spreker
Woensdag 20 januari 2016 de vrolijkheid: jaarvergadering
Woensdag 18 maart 2016 de vrolijkheid : ledenavond met spreker

Andries Heshusius