25-04-15

 

21 November regio bijeenkomst Zwolle

 

Ledenavond regio Zwolle 19 November

 

Tijdens het schrijven van dit artikel zitten we midden in de nachtmerrie voor onze hobby: vogelgriep.  Het dorp waar ik sinds kort in woon is in 1 klap ‘wereld’ nieuws . Eens temeer werd het belang van de vereniging duidelijk: met snelle reacties op de site en email werd er  informatie, over hoe te handelen tijdens een uitbraak en met name de ophokplicht, doorgestuurd. Daar zijn gedreven mensen voor nodig om overal de informatie vandaan te halen en het te bundelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat het hobbypluimvee gespaard blijft. En mocht het ergens toch mis gaan, die er dan voor zorgen dat er in de toekomst vogels overblijven om mee verder te kweken. Daarom is een landelijk vereniging met regiocontact zo belangrijk. Dus wil ik bij deze een ieder oproepen ga eens naar een ledenavond en praat over onze mooie hobby en hoe dat in de toekomst gewaarborgd kan worden. En als u vogels verkoop aan nieuwe hobbyisten benoem de verenging zodat we in de toekomt een gezonde verenging kunnen blijven.

De ledenavond van regio Zwolle werd geopend door de voorzitter met natuurlijk het vogelgriep nieuws, verder werd er opgeroepen vanuit het bestuur om mee te denken over een eventuele spreker of busreis voor 2015. Als mensen tips hebben, deze graag melden bij de voorzitter. Verder was er regionaal niet veel te melden en werd het woord gegeven aan onze gast van vanavond: Wim Moed.

Wim Moed nam ons mee naar Zuid Amerika (Chili Argentinië ) en Ladack ( Noord India ) waar hij veel foto’s heeft gemaakt van vogels, planten en de omgeving. Zo werd het een mooie avond met veel vogelsoorten die je nooit tegen komt in collecties of die na de import wet allemaal verloren zijn gegaan. Elke foto heeft een eigen verhaal- over hoe gemaakt en wat er vooraf ging- en Wim praat er graag en gedreven over.

Het was een gezellige avond en de opkomst was groot.

De eind conclusie van de avond was: mooi dat Wim zo’n eind gaan reizen was en het ons wil komen vertellen en laten zien via de foto’s. Dan hoeven wij niet zo ver van huis en kunnen we toch de volgende verjaardag mee praten over landen hier ver vandaan met hun prachtige natuur.

 

Andries Heshusius