20-12-14

 

Regio Bijeenkomst Regio Zwolle 17 September

 

Ledenbijeenkomst regio Zwolle

 

Op woensdag  17 september was het weer tijd om, na de zomerstop, bij elkaar te komen in Zwolle

Enkele  leden hadden elkaar al gesproken op 1 van de ruilbeurzen, tijdens de jaarvergadering of op jubileumfeest , maar het is toch altijd weer leuk om bij praten en even de kweek door spreken van het afgelopen seizoen.

Even na 20:00 uur opende de voorzitter de bijeenkomst met de huishoudelijke mededelingen: Dit jaar waren er geen opentuindagen in regio Zwolle -er was elke zaterdag wel wat te doen en het was dus lastig om daar nog een opentuindag tussen te plaatsen-. Daarom is er besloten om het een jaar over te slaan.

 Jan Brouwer kreeg het woord en nam ons in vogelvlucht mee langs alle activiteiten van het  jaar tot nu toe, zoals de busreis en de verschillende ledenavonden. Verder was er bestuurlijk niet veel te melden en gaf Herman al snel het woord aan Piet Pomp uit Dedemsvaart.  Piet gaf uitleg over een vogel kijk reis naar IJsland en noord Noorwegen, voor meer informatie kunnen mensen zich melden bij dhr. Pomp of bij de voorzitter van regio Zwolle.

Deze avond was er ook weer een gast spreker en ditmaal was dierenarts Frank Verstappen er  die ons vertelde over het wel en wee van verschillende ziektes en kwalen bij vogels.

Ondergetekende had Verstapen al eens eerder een lezing horen geven bij de parkdieren vereniging en wist dus dat Frank op een leuke manier een avond kan vullen. In de zaal zag ik toch mensen in het begin twijfelen want het begon met verschillende ‘onsmakelijke’ foto’s en moeilijke woorden van ziekten.

Maar met een grapje op zijn tijd werdt het toch een leuke en leerzame avond!

De heer Verstappen is een man die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt en hij kijkt dan ook vanuit kwekers standpunt naar vogels. Hij wil door de juiste voeding en leefomstadigheden  komen tot gezonde en kwekende vogels en hij ondersteunt hierbij zowel partuculieren als verschillende dierentuinen. Als een vogel dan toch ziek wordt heeft hij zijn jarenlange ervaring en gedrevenheid om ervoor te zorgen dat het dier er weer  boven op komt.

Zoals ik al eerder aan gaf kan Frank zijn, soms best lastige, verhaal op een leuke manier brengen, zodat een iedere er wat van opsteekt. Dat is een gave die niet alle sprekers bezitten, maar een avond wel een stuk leuker maakt.

De verloting was ditmaal ook een stuk spannender dan anders, er waren 3 grote foto’s op canvas meegebracht door Piet Pomp met afbeelding van verschillende eider- en ijseenden waar een ieder wel een plekje voor kon bedenken. Het bleef spannend tot de laatste loodjes maar de foto’s kwamen op de juiste plekken terecht!

Andries Heshusius