27-08-12

 

Aviornis Jeugd in de krant

 

Jeugd komt siervogels kijken op de Veluwe

maandag 27 augustus 2012 06:00

ELBURG - De jeugdafdeling van sier- en watervogelvereniging Aviornis was zaterdag 18 augustus op de Veluwe voor enkele hokbezoeken. Omdat  Aviornis een overkoepelende organisatie is van Nederland en België was het te verwachten dat er  jeugd, en andere nieuwsgierigen, uit vele windstreken zouden komen. Maar dat er zelfs Fransen aanwezig zouden zijn had de organisatie van de regio Zwolle op voorhand niet verwacht.

De dag verliep erg zonnig en de jonge vogelliefhebbers genoten van al het pracht en praal dat de verschillende vogelcollecties in Oosterwolde en Elburg te bieden hadden.

Aviornis is een vogelvereniging die zich bezighoud met het informatie verstrekken over het houden en kweken van alle soorten sier- en watervogels. Dus wat is er dan beter als met de jeugd op pad te gaan om te laten zien hoe mooi de hobby van vogels houden is.

De meesten kennen de vogelsoorten wel van boeken en dierentuinen, maar om ze dan bij een kweker te zien is dan altijd weer een stimulans om door te gaan met de hobby en te blijven dromen van een bepaalde vogelsoort.

Zoals bijna elke vereniging heeft Aviornis ook te maken met vergrijzing. Maar gelukkig groeit het ledenbestand nog steeds. En er zijn altijd nog veel mensen die als hobby sier- en watervogels houden, of het nu gaat om een paar eenden op een vijvertje of een grote collectie met immense volières.  In de toekomst wordt het steeds meer van belang dat er verenigingen zijn die opkomen voor deze groep mensen zodat de mooie hobby kan blijven bestaan. 

De regio Zwolle organiseert enkele malen per jaar een avond waarin verschillende deskundigen aan het woord komen over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk gaat het altijd op de een of andere manier over het houden van sier- watervogels, uiteenlopend van keek tot ongedierte bestrijding en alles wat er bij komt kijken om onze hobby zo optimaal mogelijk uit te kunnen oefenen.  Elk jaar wordt het seizoen geopend met een open tuin dag op verschillende adressen in de regio. Daar kunnen de liefhebbers dan ideeën opdoen om de hobby nog mooier temaken, ervaringen uitwisselen of  eens kijken hoe je nu het beste zo’n mooie volière kunt bouwen.  Voor meer informatie over Aviornis en de regio Zwolle kunt u kijken op www.aviornis.nl .