Boekrecensie

HET HOUDEN VAN FAZANTEN, van hobby tot passie

Door Nico van Wijk, uit Kleindier Magazine

December 2021 verscheen er een Nederlandstalig boek over fazanten, pauwen, kamhoenders en tragopanen. Vele jaren werd hieraan gewerkt en op gewacht, telkens werd het weer opgeschoven naar een latere datum.

De auteur Franz Duister is geen onbekende, reeds vele jaren heeft hij het redactiewerk verzorgt voor het tijdschrift van Aviornis wat betreft de groep fazanten. Het ruim 700 pagina`s tellende boek ziet er prachtig uit met een stevige kaft, zoals wij dat al gewend waren bij de uitgave van het Watervogel boek.

Deze uitgave wordt door ruim 1300 prachtige tot schitterende foto`s, waaronder zeer unieke exemplaren verfraaid. Aviornis geeft dit boek uit in eigenbeheer en is alleen bij hun verkrijgbaar. Dit boek behandeld alle bestaande soorten fazanten met hun ondersoorten. Ook de pauwen, kamhoenders en tragopanen komen ruimschoots aan bod. De opzet van dit boek bestaat uit twee delen, het eerste deel is het algemene gedeelte, met onderwerpen zoals: huisvesting, voeding, hygiëne, ongevallen, ziekten, aanschaf en de voortplanting.  Het tweede gedeelte behandeld de soorten/ondersoorten met hun actuele beschrijvingen en de landkaartjes waar ze in het wild nog voorkomen.

Zoals wij van Aviornis gewend zijn komen de vrij veel voorkomende kleurmutaties hierin niet aanbod, dus uitsluitend de oorspronkelijke wildkleur.

Een waardevolle handleiding en naslagwerk in het Nederlands die zijn weergave niet kent voor expert, ervaren liefhebbers en beginners.


Voor verkoop en distributie, klik hier

 

 

Klik voor een vergroting
Een voorbeeld uit het fazantenboek, pagina 252-253
Klik voor een vergroting
Een voorbeeld uit het fazantenboek, pagina 106-107
Klik voor een vergroting

Hét boek over fazanten! Voor slechts €59,95! Een uniek kado voor iedere gelegenheid!