15-01-19

 

busreis regio zwolle

 

Busreis regio Zwolle 12 mei

Ondertussen is het helemaal ingeburgerd: De zaterdag naar Hemelvaartsdag gaat regio Zwolle op pad met de bus.

En na een paar jaar dierentuinen was er dit jaar weer eens gekozen voor een kweker en dan begint het denken: Waar zouden wij in het begin van het kweekseizoen met een bus van 45 nieuwsgierige  mensen welkom wezen en waar is het ruim de moeite waard om een uur of 2 voor in de bus te zitten?

Gelukkig vond serve lemmens het geen probleem en hadden wij op voorhand een mooie dag in het verschiet door ons eerste adres.

En als je dan toch zo’n  2 uurtjes in een bus zit is het ook wel leuk om de dag vol te maken en werd er in de regio gekeken waar wij nog meer heen konden..

Dit werd dierenhandel Janssen van het veldhof in Bocholt België

Maar zoals gezegd gingen wij eerst naar fam lemmens, daar werden wij opgewacht door de eigenaar zelf en een oude bekende van regio Zwolle: Erik puts –Erik heeft laatst  een lezing gegeven bij de regio Zwolle-

Gelijk bij de bus werd de groep in 2 delen gedeeld, 1 groep ging mee met Erik voor de rondleiding en de andere ging naar de koffie en grote stukken vlaai!

Een ieder die nog nooit bij fam lemmens geweest was had er al vast wel eens over gehoord en zo had iedereen zijn eigen ideeën over wat ze te zien gingen krijgen.  Maar bij binnenkomst was al snel duidelijk dat het voor de meesten hun ideeën nog overtrof. Ik denk dat ik voor de meeste lezers hier niet hoef te vertellen hoe mooi het daar is en dat alles tot in de puntjes verzorgd is: -De binnenverblijven zijn er ruimer en strakker dan de gemiddelde buitenverblijven bij kwekers over het algemeen.-

Iedereen keek zijn ogen uit naar de mooie ruime opgezette volières  en wat er in rond vloog, en de tuin er omheen overal is over na gedacht.  En een enkele dag dromer die er de ruimte thuis eventueel wel voor zou hebben werd snel wakker geschud toen meneer lemmens begon voor te rekenen over de maandelijkse voer en energie kosten, laat dan nog even de werk uren achterwege.

Op het terras achter het huis met een groot stuk vlaai en koffie kwam de buschauffeur bij ons zitten en toen ik hem vroeg wat hij als vogelhobby leek vond van zo’n collectie was de eerste opmerking: wat hebben die kraanvogels een lawaai en wat stinkt het bij de flamingo’s, iets wat ons als vogel mensen niet eens meer was opgevallen of als normaal gezien werd.. Maar toen we even door praatte met hem en hij geloof ik dacht dat wij allemaal ongeveer zo’n achtertuin hadden. kon hij ook niet anders zeggen dat het inderdaad erg mooi was maar hij was er niet jaloers op was.  Al dat werk om het zo te krijgen en te houden daar moet je wel iets meer dan een vogelliefhebber voor wezen! En ik denk dat vrij veel het daar wel mee eens waren: Mooi maar bij een ander. Dit is niet te overzien in de avonduren en in de weekenden.

Terug in de bus waren de complimenten ronduit lovend over het gastvrije onthaal en de geziene